Adományozz itt! - Folytatódik a gyűjtés a háborús menekülteknek


Kedves Oroszlánok! Kedves Barátaim! Kedves Támogatók!

Korábbi levelemben már értesültetek arról, hogy elindult az online „Gyűjtés a háborús menekülteknek” Szövetségi jószolgálati programunk, melynek irányítására/koordinálására a több évtizedes tapasztalattal rendelkező Cidor Mihály zónaelnök urat és a Nyíregyházi Lions Club csapatát kértem fel.

Február 27-én, vasárnap délután Cidor Mihállyal zónaelnök úrral látogatást tettünk Beregsurányban, ahol a polgármesterrel, alpolgármesterrel, több helyi döntőshozóval, illetve Nagy Béla úrral, a Kárpátaljai Református Egyház főgondnokával.  A többórás egyeztetés során megtekintettük és átbeszéltük a magyar oldalon zajló eseményeket, sorra vettük a lehetséges támogatási programokat, hosszabb látogatást tettünk a Beregsurányi Határátkelőnél.

Az összegyűjtött információk alapján kiderült, hogy a határ túloldalán eszkalálóik igazán a probléma, mivel Beregszászon már több, mint hatvanezer ember várakozik sok esetben embertelen körülmények között. A boltok kiürültek, utánpótlás szakadozik, ezért az ott tartózkodók ellátása a legnagyobb kihívás a kinti segélyszervezetetek számára.

Kárpátaljai honfitársaink azért aggódnak, hogy a támogatásokhoz kapcsolódó kezdeti lelkesedés pár héten belül alábbhagy, és akkor kezdődnek az igazi nehézségek. Arra kértek bennünket, hogy olyan támogatási programot alakítsunk ki, amely legalább egy hónapra előre mutatnak, és rugalmasan alakíthatók azokhoz az igényekhez, amelyek éppen aktuálisan felmerülnek a segélyezett területen, tehát elsősorban a beregszászi körzetben.

Az adományok, élelmiszerek kiszállításának nehézsége is felmerült, mert a kisebb buszok és személyautók csak kevés áru szállítását teszik lehetővé a határ két oldala között. Átgondolva a lehetőségeinket, úgy döntöttünk, hogy a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége szemszűrő busza alkalmas lehet a program lebonyolítására, melyet ennek céljából az Első Nyíregyházi Lions Clubnak adok át ideiglenesen.

A hétvégén szerzett személyes tapasztalatokat összefoglalva tehát arra kérlek benneteket, hogy folytassuk a pénzadományok gyűjtését a megadott online gyűjtőfelületen keresztül. Azoknak nagyon köszönöm a támogatást, akik már eddig is hozzájárultak a program sikerességéhez.

GYŰJTÉS A HÁBORÚS MENEKÜLTEKNEK

* Elfogadom, hogy az LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége (közhasznú szervezet) (1065 Budapest, Podmaniczky utca 16. Fsz 6.) által a lions.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerüljenek az OTP Mobil Kft. (1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.), mint adatkezelő részére. A továbbított adatok köre: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím. Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.
 

A pénzadományok segítenek abban, hogy folyamatosan és diszkont áron be tudjuk szerezni azokat a szükséges élelmiszereket (most nem tészta, cukor és liszt kell, hanem szendvics alapok, gyorsan kézbe fogható, fogyasztható, egyszerűbb kiszerelésű élelmiszerek), amelyek kiszállítása akár hetente kétszer-háromszor is lebonyolítható. Olyan hiányzó eszközökről is tudomást szereztünk, melyeket nagyon megköszönnének, ha eljuthatnának Beregszászra. Ilyen használati eszközök például az összecsukható ágyak, zseblámpák vagy takarók, plédek. 

Ha valaki már szervezett gyűjtést, és ennek eljuttatása egyelőre még nem megoldott, kérem az keresse telefonon (+36 70 319 6500) vagy emailben (cidor.mihaly@biztor.hu) Cidor Mihály zónaelnök urat, aki készséggel áll rendelkezésére.

A „GYŰJTÉS A HÁBORÚS MENEKÜLTEKNEK” program elindításához és sikeres megvalósításához előre is nagyon köszönöm segítő együttműködéseteket. Nagyon köszönöm továbbá Antal Rolandnak, az Első Nyíregyházi Lions Club elnökének, hogy programjukat kiterjesztve, a Szövetség egésze bekapcsolódhatott kárpátaljai testvérein megsegítésébe. És továbbra is hiszem, hogy Cidor Mihály zónaelnökünk neve és az Első Nyíregyházi Lions Club sokéves tapasztalata garancia arra, hogy a pénzbeli adományok legrövidebb úton élelmiszer- és segélycsomagokká váljanak határszélen.

Budapest, 2022.02.28.

 

Köszönettel:

Dr. Fogarassy Csaba

kormányzó


Képgaléria

Hír kategóriák

Club híreink


Club események


1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.Adószámunk:

Számlaszám:


cím: ,

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba