Dr. Fogarassy Csaba kormányzó újévi köszöntője


ÚJÉVI ÜZENET 2022!
 
Dr. Fogarassy Csaba / D119 Kormányzó 2021/2022
 
„Legnagyobb vereség a világon: megszokni a rosszat!” (Ravasz László püspök)
 
KEDVES OROSZLÁNOK!
 
Sajnos az idei évben már a harmadik évünket kezdjük a pandémia árnyékában, ami miatt sokan még mindig rettegünk, elzárkózunk, nem tudunk önmagunk lenni. A negatív körülményeket látva kétségbe vonhatjuk, hogy sikeresek leszünk, nem vagyunk képesek segíteni se magunkon, se másokon. Ilyenkor gondoljunk azokra, akik pozitívnak látják a jövőt, akik nem csüggednek, újabb és újabb álmaik vannak és meg akarják valósítani azokat. Őket kövessük! Ha pedig olyan személlyel találkoztok, akik elcsüggedtek, ne engedjétek magatokat elterelni, hanem ti legyetek azok, akik a remény felé sodorjátok őket! Emlékeztessétek magatokat és őket is arra, hogy együtt mindent megtehetünk, mert már ezt korábban számtalanszor megtettük és nincs olyan akadály, amelyen át nem tudnánk hatolni. Ravasz László püspököt idézve: „Legnagyobb vereség a világon: megszokni a rosszat!” Ezt nem tehetjük, nem szokhatjuk meg a csüggedést és nem fújhatunk visszavonulót, nekünk nem szabad feladnunk, mert nagyon sokan számítanak ránk, ránk magyar OROSZLÁNOKRA! Bármi legyen is, nekünk mindig ott kell lennünk, ahol a szükség van!
 
Sok klubbot látogattam meg az év során, és mindenhol azzal kezdtem ünnepi beszédemet, vagy köszöntő gondolataimat, hogy találjuk meg önmagunkat újra a pandémia után, közben! Találjuk meg, fedezzük fel, hogyan tudjuk biztonságban és jól érezni magunkat a családunkban, a klubunkban, és csak ezt követően induljunk el, nézzük meg, hogyan tudunk tiszta szívvel segíteni másokon! Nem kell, hogy ez az év olyan legyen számunkra, mint az előző volt. Sok bánat ért bennünket a múlt években, mert a Covid áldozatokat szedett, barátokat, klubtagokat, köztük alapító kormányzónkat is. Most ne a sikert hajszoljuk, ne a kiemelkedő teljesítményt, ne igazodjunk ahhoz világhoz, ami egymás legyőzésével halad előre, hanem változzunk meg értelmünk és cselekedeteink megújulásával! Ne szokjuk meg a rosszat, tegyük olyat, ami új, előre mutat és mindenkinek reményt ad!
 
Hiszem, hogy már a 2022-es év első hónapjától olyan események, programok várnak ránk, amelyek mutatják az utat a rosszból a jóba! Olyan programok, amelyek már nem a régiek, de mindenkinek örömet okozhatnak, új perspektívákat adhatnak jószolgálati dolgainknak. Olyan programokat, amelyek összekapcsolhatják a generációkat, hogy mindenki a saját erőssége és képessége alapján tudja adni azt, amit tud és szeretne.
 
2022-ben a „jövő megint újra kezdődik” mindannyiunk számára, és olyan lesz, mint amilyenek mi alakítjuk! Ne szokjuk meg a rosszat, legyünk a Lionok és a Leok olyan szövetsége, akik soha nem adják fel, hogy másokat teljes szívvel szolgáljanak.
 
Sok-sok mosolyt és sikeres programokban, jószolgálatban bővelkedő újesztendőt kívánok minden hazai Lions és Leo Club számára!
 
Budapest, 2022. január 1.
 
Dr. Fogarassy Csaba s.k.
 


Képgaléria

Hír kategóriák

Club híreink


Club események


1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.Adószámunk:

Számlaszám:


cím: ,

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba