Kormányzói látogatás Kárpátalján

"Minden időben szeret, aki igaz barát, és testvérül születik a nyomorúság idejére." (Példabeszédek 17:17)

Az elmúlt hónapokban a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége (LCMSZ) által biztosított forrásokon keresztül, az Első Nyíregyházi Lions Club tagjainak önzetlen segítségével, sok száz menekült kaphatott napi élelmiszert és tisztálkodószereket a háborúval sújtott területeken.  Az LCMSZ kormányzója, Dr. Fogarassy Csaba és Cidor Mihály zónaelnök, a Kárpátaljai Segélyprogram (Ukraine Help) vezetője, 2022. június 13-án és 14-én Beregszászra látogatott, hogy a határon átküldött élelmiszer és egyéb adományok felhasználásával kapcsolatosan tárgyilagos képet kapjon. A Kárpátaljai Református Egyház Főgondnoka, Nagy Béla úr látta vendégül a hazai delegáció tagjait, aki a különböző helyszínek végig járásával mutatta be a mindennapi támogatási, segélyezési gyakorlat fontosabb részleteit. Az ellátási rendszer központi eleme, a Református Egyház fenntartásában működő Szociális Pékség, naponta 700-800 kenyeret juttat el a rászorulóknak, köztük az intézmény által támogatott háborús menekülteknek. A Főgondnokság a rászorulókkal a mindennapi kenyérszállítások során tart fent folyamatos kapcsolatot, illetve méri fel közben az igényeket, élelmiszer és tisztálkodószer szükségletet.

A háborúval érintett területekről elmenekülők alapvetően gyerekek és asszonyok, illetve idősebb hozzátartozók. A menekültek a helyi segítőkkel, akik alapvetően magyar református emberek, nagyon jól megértik magukat, oroszul kommunikálnak egymással és biztonságban érzik családtagjaikat. Az élet megpróbáltatásaiban mellettünk kitartó embereket, mindenképpen Isten áldásai közé lehet sorolni. A Kárpátalján élő magyar testvéreinket nagyon nagy szeretet és megbecsülés övezi. A Magyarországról érkező Lions támogatás révén, az ukrán-magyar barátság és egymásrautaltság a Kárpátaljai régióban nagyon sokat erősödött az elmúlt hónapokban. Megható volt látni azokat a hálás pillantásokat, amelyek az otthon nélkül maradt gyerekek szeméből a kárpátaljai magyar testvéreink felé áradt. „Minden időben szeret, aki igaz barát, és testvérül születik a nyomorúság idejére”, testvér lett most mindenki, aki békét akar Kárpátalján, Ukrajnában.

Az a tudat pedig, hogy a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének, és minden magyarországi clubnak fontos szerepe van az otthon nélkül maradt családok ellátásában, túlélésük biztosításában, jószolgálatunk szentesítését jelenti és mindannyiunknak további erőt ad a jövő segítő programjaihoz.


Képgaléria

Hír kategóriák

Club híreink


Club események


1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.Adószámunk:

Számlaszám:


cím: ,

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba